Viktig information om byte av utrustning

Viktig information om byte av utrustning

Sannäs Fiber ek. förening har förlängt avtalet med Telia som Kommunikationsoperatör. Avtalet träder i kraft redan 2023-01-01. Kapaciteten i nätet kommer då, till en början, att öka till 500 Mbit/sek.

Telia kommer att under några månader att anpassa utrustningen i våra noder. När det är klart kommer vi få en kapacitet på 1000/1000 Mbit/sek. Den gamla utrustningen kommer att fungera tills vidare, men för att utnyttja den ökade kapaciteten behöver Ni byta Router.

TV-boxen som Ni får har 4K-upplösning vilket innebär att om Ni har en nyare tv så får Ni bättre bild. Den gamla boxen (runda modellen) kommer fortfarande gå att använda och Ni kan koppla den till en extra tv i huset.

Efter Ni bytt Router tar det ca 15 minuter innan internet går igång igen. Låt Routern sitta ansluten och bryt inte strömmen. Den nya TV boxen gör ett par uppdateringar. Låt strömmen sitta i tills Ni för uppmaningen om att ”Logga in”

Använder Ni fast telefoni så vänta med att byta routern tills dess att telefonnumret gjorts om till nya förutsättningar. Detta gäller även eventuella larm och annat som använder den fasta telefonlinjen. Information om hur man löser detta kommer i ett senare mail, hämta ut routern, men avvakta med att byta ut den gamla tills dess. Det innebär att Ni, så snart som möjligt, skall hämta ny utrustning i form av Router och TV box. Elon är snälla och hjälper föreningen med distributionen så vi är tacksamma om Ni hämtar utrustningen så snart som möjligt så att Elon får tömt lagret.

Utrustningen finns för avhämtning hos ELON på shoppingcentret i Tanum.

Utrustningen ligger kvar hos ELON tills vidare, men vi önskar att ni hämtar den vid första möjliga tillfälle.

Ni kommer att få legitimera Er och signera att Ni hämtat utrustningen på en lista hos ELON. Om Ni inte kan hämta utrustningen själv, kan Ni kanske be någon granne/eller vän hämta ut den för Er. Denne får då legitimera sig och signera att hen hämtat utrustningen på en lista.

Ni kommer bli tillfrågad om att verifiera din mailadress så om du hämtar ut boxar åt någon annan så skriv ner deras mailadresser på en lapp och lämna till Elon i samband med att du hämtar boxarna.

Styrelsen Sannäs Fiber Ek. förening


Comments are closed.