Min Fibersida; Information till samtliga medlemmar

Min Fibersida; Information till samtliga medlemmar

Information till samtliga medlemmar i Sannäs Fiber Ekonomisk Förening

Christer Westman, Cewest Consulting, som under ett flertal år på ett förtjänstfullt sätt skött bokföring, bokslut, fakturering, medlemsregister, löner, deklaration etc. har valt att gå i pension.

Styrelsen har därför tecknat avtal med serviceföreningen Västfiber att ta över de administrativa tjänster som Cewest Consulting hittills hanterat.

Kort info om Västfiber

Västfiber är en ekonomisk förening som ägs till 100 procent gemensamt av de fiberföreningar som är medlemmar. Det finns inga privata vinstintressen.

Västfiber bildades 2015 i syfte att vara ett stöd till lokala fiberföreningar, som vill fortsätta att vara fristående egenägda fiberföreningar.

Idag (2022) omfattar Västfiber 38 medlemsföreningar i södra och mellersta Sverige, som tillsammans representerar över 26 000 användare. Även Sannäs Fiber är numera medlem och därmed delägare i Västfiber

Se viktig information här nedan

Från och med nästkommande faktura kommer Västfiber att administrera bland annat fakturahantering för Sannäs Fiber. Detta kommer att ske genom medlemsportalen Min Fibersida https://minfibersida.se/

Genom Min Fibersida kommer Du som medlem, att som tidigare få möjlighet till E-faktura. Tyvärr är dock inte funktionen för E-faktura klar till den första fakturan (för juli/aug/sep) som sänds ut inom kort. I stället kommer alla fakturor att sändas ut som bilaga till ett e-postmeddelande, med undantag för de medlemmar som redan tidigare registrerat sig för pappersfaktura.

Viktigt: Du behöver redan nu logga in i medlemsportalen för att kontrollera Dina kontaktuppgifter. Klicka på länken ovan och skriv in Din e-postadress i rutan för UserName, klicka sedan på ”Glömt lösenord”, då sänds ett tillfälligt lösenord till Din e-post.

Observera att inloggningen med e-postadress kan endast gå till ett medlemsnummer, så att om Du har två (eller fler) medlemsnummer måste Du ha olika e-postadresser till dessa. Alternativt kan vi lägga ihop Dina anslutningar till ett medlemsnummer. Om vi lägger ihop till ett medlemsnummer ser Du samtidigt alla anslutningar vid inloggning, separat faktura per anslutning kan arrangeras.

I medlemsportalen kan Du sedan uppdatera Dina kontaktuppgifter, se (och ladda hem) alla dina fakturor som är skapade i min Fibersida. Du kan även se om dessa fakturor är registrerade som betalda.

Har du frågor om hur den nya rutinen fungerar, är du välkommen att kontakta Ingemar Andersson i styrelsen, som hjälper dig till rätta. Ingemar når du via mejl iya1950@gmail.com .

Styrelsen hälsar Västfiber välkomna och hoppas på ett Gott samarbete.

2022-05-01

Bästa hälsningar Styrelsen Sannäs Fiber